Galerie

Generați@ XX1 reloaded

Programul Generați@ XX1, unul din primele proiecte inițiate de fundația noastră, a fost relansat în acest an, 2012.

Am reluat activitățile Clubului Generați@ XX1 și pregătim de zor lansarea online a Revistei Generați@ XX1.

Noua echipă de voluntari – la care te invităm să te alături – a participat la câteva sesiuni de formare – Inițiere în media și Inițiere în elaborarea proiectelor de finanțare și la multe sesiuni de dezbateri, în care am stabilit împreună ce va conține și cum vor fi structurate primele numere ale revistei online.

De asemenea, o parte din membrii grupului au participat la două mici proiecte de implicare socială – o sesiune de teatru terapeutic, cu piesa „Copilul care creștea flori” ,organizată  la Centrul de resurse pentru elevi și părinți din sectorul 2 (mai-iunie) si la activitățile din cadrul Taberei pentru copii de la Ciocănești organizată de Asociatia ApEAL (iulie).

În prezent, redactorii lucrează la crearea blogurilor de rubrică, sub îndrumarea unor membri ai grupului de inițiativă din anii 1998-2002. În toamnă vom relua sesiunile de formare pentru noii membri ai echipei, printre care te poți număra și tu.

Programul Generați@ XX1, o iniţiativă a tinerilor membri şi colaboratori ai Fundaţiei MATCA-2000, a demarat în toamna anului 1998 ca un atelier de dezbateri și creație. Din grupul de inițiativă au făcut parte peste 40 de tineri (elevi, studenți, tineri absolvenți) cu o pregătire diversă – psihologie, sociologie, jurnalistică, litere, management, arte plastice – grafică, arhitectură, informatică, geografie, multimedia, pedagogie, ingineria mediului, muzică, precum şi tineri cu experienţă în editare, tehnoredactare, producţie multimedia şi webdesign.

 In 2001 programul a primit o finantare parțială de la Programul YOUTH (10.000 EUR) pentru tipărirea primelor numere din Revista Generați@ XX1. 

In 2002, proiectul de revistă și site a câștigat o mențiune la Gala Premiilor FORD Motor Company pentru protecția mediului și patrimoniului.

Scopul principal al acestui program este formarea şi modelarea liderilor și a personalităţilor pozitive şi creative, în spiritul tradiţiei culturale şi spiritualitatii româneşti şi afirmarea acestui model de personalitate în relaţiile cu tineri din Europa şi întrega lume.

Principiile de lucru, formulate de membrii grupului de inițiativă, sunt:

  • Interdiciplinaritate și multiculturalitate

  • Stimularea și facilitarea interactivității – multiplicarea efectelor

  • Stimularea și facilitarea manifestării creativitățiii, a participarii la activitati științifice, culturale, sociale

  • Stimularea initiațivelor și auto-asumării de responsabilități – implicarea totală a tinerilor în inţierea proiectelor, stucturarea conceptelor şi materialelor, în organizare, asumarea responsabilității execuţiei proiectelor curente şi structurarea proiectelor de viitor

Un comentariu la “Generați@ XX1 reloaded

  1. Pingback: Cum să faci Proiecte Inovative în interiorul Standardelor și Curriculum-ului | CREER - Centrul de resurse pentru eco-bio educație, reziliență și sustenabilitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s