Galerie

Proiecte în curs

Vara asta (2012), la Fundația MATCA te așteaptă mai multe proiecte:

Clubul și Revista Genrați@ XX1 – un proiect adresat adolescenților și tinerilor – participare pe bază de voluntariat citește mai mult în articolul dedicat

Lumea lui Harap Alb

un program de dezvoltare personală a copiilor, oferit de Fundația MATCA-2000 și Asociația PSITEK, în parteneriat cu Centru de Resurse pentru Elevi și Părinți Sector 2.

 Lumea lui Harap Alb este un program de dezvoltare a celor 7 inteligențe și creativității copiilor din clasele I-IV, care se va desfășura în cursul lunii Iulie, la CREP sector 2.

Pornind de la cunoscuta poveste a lui Harap Alb, bazat pe jocuri formative și provocări amuzante extrase din frumoasa poveste a lui Creangă, programul nostru are multiple obiective și rezultate:

 • dezvoltarea celor 7 inteligențe – logico-matematică, lingvistică (verbal-auditivă), vizual-spaţială, muzicală și ritmică, corporal-kinestezică, interpersonală, intrapersonală;

 • dezvoltarea autocunoaşterii, a personalităţii şi încrederii în sine;

 • dezvoltarea abilităților de a lucra în echipă, a simţului de responsabilitate şi gândirii pozitive.

 • dezvoltarea creativităţii

Toate aceste rezultate vor fi atinse în modul cel mai plăcut pentru copii – prin joc.

De asemenea, în program vor fi incluse și 2 ieșiri la diferite obiective/evenimente culturale din București.

Fiecare elev înscris în program va participa la 10 module de câte 2 ore – câte 2-3 module/ săptămână. Taxa de participare la program este de 100 lei/copil.

Program:

Marți și Vineri, orele 10,00 – 12,00

Pentru înscrieri, rugăm părinții/ profesorii să ne contacteze la adresa de mailrodica_barbuta@yahoo.com sau la telefon 0729572060 / 0751386745.

Club ARMONIA – ateliere de artă

-un program de dezvoltare a abilităților artistice și creativitiății copiilor, oferit de Fundația MATCA-2000, în parteneriat cu Centru de Resurse pentru Elevi și Părinți Sector 2.

 Club Armonia își propune să încurajeze manifestarea talentelor artistice și a creativității copiilor și, totodată să orienteze copiii cei mai talentați spre o eventuală carieră legată de lumea artistică, în cadrul unor ateliere specifice:

 • Atelierul de muzică vocală – cor

 • Atelierul de muzică instrumentală – incepători – inițiere pentru pian, vioară

         • avansați – orchestră

 • Atelierul de dans clasic și modern

 • Atelierul Digi-music – unde copiii mai mari, care cunosc deja limbajul muzical, vor învăța să utilizeze programele informatice de transcriere a muzicii – scriere de partituri

În cadrul acestor ateliere copii vor experimenta diferitele limbaje artistice, vor înțelege mecanismele de creație și își vor dezvolta gândirea laterală (non-lineară), care este foarte importanță pentru găsirea de soluții noi și manifestarea creativității în toate domeniile.

Părinții pot încrie în program copiii care, în urma evaluării formatorilor și a dorințelor exprimate, vor fi înscriși la unul, maxim două din atelierele artistice.

Fiecare elev înscris în program va participa la 10 module de câte 1 oră – maxim 2 module/ săptămână. Taxa de participare la program este de 100 lei/copil.

 Program:

Marți / Vineri, orele 12,00 – 14,00 și Miercuri, orele 10,00 – 14,00

 Pentru înscrieri, rugăm părinții/ profesorii să ne contacteze la adresa de mail rodica_barbuta@yahoo.com sau la telefon 0729572060 / 0751386745.

Explorarea Muntelui Posibilităților

Tabere de evaluare a potențialului și de dezvoltare a creativității copiilor, organizate în luna August de Asociația PSITEK, În parteneriaqt cu Funda’ia MATCA-2000, la Bușteni.

 Bazate pe jocuri formative, creative și recreative, taberele au ca obiective evaluarea vocațională şi dezvoltarea abilităţilor creative ale copiilor, în cadrul unor activități formative care se vor desfăşura atât în aer liber cât şi în interior.

În cadrul fiecărei tabere formatorii vor folosi metode interactive care simulează situaţii reale şi implica rezolvarea unor sarcini, jocuri de echipă, ateliere creative.

Copii vor fi stimulaţi să îşi folosească toate simţurile, să se exprime, să colaboreze, să-şi depăşească temerile şi barierele, să înveţe să se orienteze pe teren, să ia decizii şi multe altele.

Aerul curat și excursiile în natură îi vor ajuta totodată să își refacă forțele pentru viitorul an școlar.

Părinții vor primi la sfârșitul taberei și o fisă completă de evaluare a nivelului de dezvoltare al copilului.

 Durata unei tabere este de 7 zile. 

Costul este de 950 lei/ copil. Transportul nu este inclus în acest cost.

 Pentru înscrieri, rugăm părinții să ne contacteze la adresa de mail: henteamariana@yahoo.fr sau la telefon: 0722205483

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s