Galerie

Un curs pentru Clubul Tineri de Succes, Ciocănești

În vara care tocmai s-a încheiat, Fundația MATCA-2000 a răspuns prezent la solicitarea unei alte organizații nonguvernamentale – A.p.E.A.L, care organiza la Ciocănești o școală de vară pentru copiii și tinerii din comună.

Astfel că, în perioada 7-21 iulie 2012 echipa Fundației MATCA-2000, formată din tinerii voluntari Razvan Olteanu, Andreea Nestian, Irina Dumitru – trimisul special al Revistei Generați@ XX1 și coordonată de Doina Meșteru, vicepreședinta organizației, s-a implicat în crearea a două ateliere, respectiv un atelier de canto și unul de dezvoltare personală prin dans, în cadrul școlii de vară din Ciocănești organizată de Fundația A.p.E.A.L., având ca scop principal dezvoltarea comunității din punct de vedere socio-cultural.

La acest proiect au luat parte ca beneficiari 140 de copii copii din clasele I-IX din localitățile Ciocănești, Urziceanca si Vizurești, care au participat la cele 15 ateliere organizate de Fundația A.p.E.A.L și organizațiile partenere.

Revista Generati@XX1, proiect al fundatiei MATCA 2000, a urmărit de aproape desfășurea activităăților din cadrul școlii de vară prin trimisul special Irina-Calina Dumitriu, care a interviecat organizatorii și animatorii taberei și a fost prezentă la evenimentele acestei școli.

Răzvan Olteanu și Andreea Nestian, care de asemenea sunt participanți în proiectul Generați@XX1 și-au adus contribuție în acest program ApEAL, în cadrul celor două ateliere.

Atelierul ” Dezvoltare personală prin dans”, condus de Răzvan Olteanu, a instruit 24 de copii cu vârste între 8 și 15 ani, în scopul dezvoltării abilităților de comunicare și lucru în echipa prin dans. Copii din 3 localități au avut șansa de a lucra împreuna în realizarea unei coregrafii care a însumat 3 stiluri de dans: vals, salsa și dans modern. Entuziasmul copiilor și maturitatea de care au dat dovadă pe parcursul atelierului, care s-a întins pe o perioada de 7 zile, au dus la rezultate fabuloase. Copii au reușit nu numai să danseze și să realizeze un spectacol foarte bun, dar au descoperit bucuria lucrului în echipa și a artei, astfel ei dezvoltându-se și emoțional.

In continuarea acestui atelier a urmat cursul de „Joc prin muzică” susținut de Neștian Andreea. La acest atelier s-au înscris 8 copii carel pe parcursul atelierului și-au dezvoltat abilitățile vocale, reușind ca la finalul cursului să interpreteze melodia Prima oara a solistei Kamelia.

Ca urmare a acestei prime colaborări dintre Fundațiile MATCA-2000 și A.p.E.A.L., Asociația MAIA și Asociația pentru Educație, Antreprenoriat, Leadership,  în cadrul unei întâlniri de lucru comune la care au participat toate organizațiile și toți volumtarii care au contribuit la realizarea școlii de vară Ciocănești și care doresc să susțină în continuare dezvoltarea comunității, prin intermediul Clubului Tineri de succes, ne-am propus organizarea unor sesiuni de formare adresate atât tinerilor din club cât și voluntarilor care vor participa la programele clubului și la viitoarele proiecte comune.

Prima sesiune de curs va fi oferită de Fundația MATCA-2000, având tema Elaborarea proiectelor de finanțare și se va organiza în luna Septembrie, la sediul ApEAL.

De fundatiamatca2000 Publicat în Cursuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s