Galerie

Programele MATCA la Centrul de Resurse pentru Elevi și Părinți de la Școala Ferdinand

Începând cu luna octombrie, Fundația MATCA-2000, în parteneriat cu Școala Generală 64, Ferdinand și Centrul de Resurse pentru Elevi și Părinți din sectorul 2, găzduit și coordonat de școală, a început desfășurarea mai multor programe de educație nonformală:

  • Programul AEZII – care cuprinde module de educație muzicală generală, cânt și ansamblu coral și module de educație muzicală instrumentală pentru elevii claselor II – IV de la Școala Ferdinand.
  • La aceste module, care se desfășoară în programul de afterschool, participă elevii selectați pe baza aptitudinilor pentru studiul muzicii, depistate de specialiști pe baza testelor. Elevii din clasele mai mari, care și-au exprimat dorința de a studia muzica, au fost evaluați și îndrumați spre Scoala de Arte nr. 2, la clasele de instrument – flaut, clarinet, chitară, percuție
  • Programul Vreau să fiu Harap Alb– un program pilot, novator pentru evaluarea complexă și dezvoltarea prin joc a celor 8 inteligențe principale și creativității copiilor, cu module bazate pe frumoasa poveste a lui Ion Creangă, organizat în parteneriat cu Asociația PSITEK. În prezent, la acest program participă elevii claselor a IV-a de la Școala Ferdinand, urmând ca din luna decembrie, modulul să fie oferit și altor școli din sector.Primul modul al Programului Vreau să fiu Harap Alb, dedicat evaluării și dezvoltării inteligenței interpersonale, intrapersonale și unor elemente de inteligență verbal-auditivă și logico-matematică, s-a derulat cu ocazia ZEN. Cel de al doilea modul, bazat mai mult pe teatru interactiv, dar și cu alte probe, în care s-au testat elemente ale inteligențelor verbal-auditivă și logico-matematică și rațională s-a desfășurat în data de 20 octombrie. Următoarele două module, în care vom evalua, în principal inteligențele vizual-spațială, kinestezică, naturalistă și muzical-ritmică, se vor desfășura în perioada 3-10 noiembrie, în vacanța de toamnă a elevilor din ciclul primar. La sfârșitul programului, experții psihologi și psihopedagogi vor întocmi o fișă personalizată pentru fiecare copil participant, care va conține sinteza datelor culese și recomandări pentru părinți și cadre didactice. Atelierul de media online Generați@ XX1 – este un program de dezvoltare personală și a competențelor lingvistice și TIC, bazat pe un exercițiu interactiv de creare a unei reviste online, adresat adolescenților – elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, care se desfășoară în fiecare sâmbătă, dimineața, între orele 10 și 12, la Centrul de Resurse pentru Elevi și Părinți din sectorul 2.

    Atelierul – mezinul Programului Generați@ XX1 adresat tinerilor – elevi de liceu și studenți, este deschis adolescenților din orice școală din sectorul 2, sau chiar din alte sectoare.

  • Module de dezvoltare personală prin euritmie, muzică și dans – pentru elevii claselor II-IV din alte școli din sector, un program care se va desfășura în fiecare sâmbătă dimineața.

Programul pilot Vreau să fiu Harap Alb este susținut în faza experimentală de parteneri, urmând să fie oferit apoi, contra unei taxe, și altor școli, instituții, organizații.

Celelalte programe se desfășoară pe baza unui abonament lunar, cu sume modice, dar fundația oferă și locuri gratuite (30% din locuri) pentru elevii proveniți din familii cu posibilități financiare reduse, la recomandarea învățătorilor sau diriginților.

Pentru mai multe informații și înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa: fundatia_matca2000@yahoo.com

Rodica Bărbuță, președinte

De fundatiamatca2000 Publicat în Formare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s