Galerie

O zi multiculturală pentru a sărbători România și românii de pretutindeni

În Ziua românilor de pretutindeni, pentru că mulți părinți ai copiilor din România sunt plecați în alte țări pentru a-și câștiga traiul – poate prea mulți – sau sunt tineri, familii care au plecat definitiv, dar inima lor bate la unison cu a noastră, de Ziua României și la toate sărbătorile tradiționale, ne-am gândit să oferim copiilor de la Ferdinand ocazia unei sărbători interculturale.

25

Cu sprijinul tinerilor inimoși și pasionați de cultura Harajuku din Grupul HaramichiRO, care s-au oferit să ne ajute și au venit îmbrăcați în frumoase costume japoneze, am pentrecut alături de copii din clasele a IV-a și a V-a câteva ore pline de veselie, în care copiii nu numai că s-au simțit minunat, dar au învățat multe lucruri noi despre cultura română și japoneză și au creat cu mâinile lor mici ofrande pentru sărbătoarea românilor și a României.

5

Am început sărbătoarea cu câteva din cântecele care au animat revoluțiile din România – copiii au avut ocazia să învețe alături de doamna prof. Doina Meșteru și de doamna învățătoare Maria Mihai versurile originale ale cântecelor Deșteaptă-te române, Pui de lei și Tricolorul, pe care le-au cântat pentru tinerii de la HaramichiRo.19

Apoi, împărțiți în echipe, au învățat de la tineri cum să realizeze câteva modele de origami și desene tip „manga”. Atelierele de lucru au fost animate cu povesti si glume care i-au stimulat pe copii să lucreze cu mare plăcere. Din modelele de origami au montat un panou comemorativ pentru Ziua României, iar cu desenele au organizat o expoziție adhoc, de care au fost foarte mândri.

18

15

20

Ziua s-a încheiat cu promisiunea unor întâlniri viitoare la fel de plăcute dintre copii și tineri.

21

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s