Galerie

O VARĂ FIERBINTE

Vara anului 2013 a fost o nouă vară fierbinte pentru experții Fundației MATCA-2000 – a cîta oare? – dedicată elaborării de studii și proiecte.

Încă din luna Aprilie, doi dintre experții noștri (Rodica Bărbuță și Doina Meșteru) au participat alături de alți doi experți independenți și de experții CES – Consiliul Economic și Social – la elaborarea unui pachet de studii și a unui proiect de finanțare pentru CES. Două dintre studii au avut ca temă strategiile de dezvoltare și de comunicare ale CES, cel de al treilea studiu a avut ca temă piața muncii din România. Echipa e elaborat și draftul unul proiect de cooperare transnațională pentru crearea unei piețe a muncii inclusive în România și în Europa, purtând și discuții cu posibili parteneri români și europeni pentru depunerea acestui proiect în momentul deschiderii call-ului din POS-DRU Axa 6.4. Din păcate, încă mai așteptăm lansarea acestei linii de finanțare.. că așa se întâmplă pe la noi, nu-i așa !?

Și, pentru că tot vorbim despre cum se întâmplă pe la noi, n-am avut parte de vacanță în vara lui 2013 pentru că toate liniile de finanțare POS-DRU au avut date de depunere în vară.. din nou..

Așa că toată vara am petrecut-o elaborând proiecte de finanțare, discutînd cu partenerii și cu potențialii beneficiari, făcând studii și cercetări, împreună cu o parte din partenerii noștri din Consorțiul ACORD.

O parte din aceste proiecte au fost depuse și (încă) așteptăm rezultatele, altele încă așteaptă lansarea liniilor dedicate economiei sociale.

training.01

După elaborarea proiectelor n-am stat „cu mâinile în sân”, ci ne-am apucat să formăm oameni pentru echipele de implementare, așa că în toamnă, am lansat programele integrate de formare pentru manageri de proiecte și formatori, ai căror beneficari sunt în primul rând angajații și voluntarii organizațiilor partenere dar și alte persoane care și-au manifestat dorința de a lucra în proiectele noastre.

În noiembrie și decembrie 2013 și în februarie 2014 s-au desfășurat sesiunile de curs pentru Expert accesare fonduri europene (EAFE), organizate în colaborare cu GS Consulting, CES România și PSITEK, pe care le-au promovat cu succes peste 50 de persoane.

În luna Martie 2014 se va desfășura ultima sesiune a cursului EAFE, urmată de primele sesiuni ale cursului de Manager de proiect, iar din Aprilie vor începe cursurile de Formator.

Din luna Mai începem să programăm și cursurile de specializare.

Toate cursurile vor fi anunțate într-un alt articol, special dedicat acestei activități.

Rodica B.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s