Galerie

Primul eveniment dedicat aniversarii UNESCO

Anul acesta, in Noiembrie, se implinesc 70 de ani de la infiintarea UNESCO (1945) – Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura.

Pentru a aniversa acest eveniment, in acest an si in anul 2016, cand vom aniversa si 60 de ani de prezenta a UNESCO in Romania, Fundatia MATCA-2000, membra a Asociatiei Cluburilor UNESCO, si-a propus sa organizeze sau sa participe la organizarea mai multor evenimente.

Surdesti Primul eveniment, la care va invitam sa participati, este Expozitia de grafica “Patrimoniul UNESCO in Romania” a arhitectului Corneliu Barbuta, care poate fi vizitata intre 13 si 30 Ianuarie, la Biblioteca Metropolitana M. Sadoveanu din Str. Take Ionescu 4 (langa Piata Amzei).

 In cele peste 30 de lucrari, Corneliu Barbuta a infatisat toate monumentele din Romania inscrise in patrimoniul universal de catre UNESCO, iar in pliantul expozitiei, veti gasi informatii privind patrimoniul cultural viu din Romania.

HureziDesigur ca, in patrimoniul UNESCO din Romania sunt inscrise si alte valori – situri naturale protejate, valori stiintifice si culturale, pe care le vom prezenta cu ocazia viitoarelor evenimente.

In toata lumea, in toate cele 195 de state afiliate si 9 state care sunt membri asociati, UNESCO ocroteste valorile culturii, naturii si stiintei, patrimoniul tangibil si intangibil si investeste in multe programe si evenimente care sprijina prezervarea, recunoasterea si imbogatirea valorilor educatiei, stiintei si culturii.

Pentru ca menirea acestei organizatii este sa contribuie la crearea pacii, eradicarea saraciei, dezvoltarea sustenabila si dialogul intercultural prin stiinte, educatie, cultura si informare.

Alte prioritati ale UNESCO includ obtinerea calitatii in educatie, de care sa beneficieze absolut toti copii lumii si in educatia continua de care sa poata beneficia toti adultii, gasirea solutiilor la problemele de ordin social si etic, sustinerea diversitatii culturale, crearea unei culturi a pacii si construirea unor societati ale cunoasterii inclusive, prin informare si comunicare.

Dar, despre activitatea prodigioasa a acestei organizatii vom avea prilejul sa vorbim in cadrul articolelor si evenimentelor viitoare.

Pentru acest inceput de an, va reamintim invitatia noastra la Expozitia “Patrimoniul UNESCO in Romania”, unde va invitam sa admirati cele mai semnificative monumente din Romania, in viziunea unui sensibil artist al formelor.

Rodica Barbuta

Un comentariu la “Primul eveniment dedicat aniversarii UNESCO

  1. Pingback: CULTURĂ GRATIS, NU DEGEABA! 26 IANUARIE – 1 FEBRUARIE | Oamenii Liberi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s